24 Şubat 2011 Perşembe

Bakü'de Gece Hayatı

Gerçekten bu kadar zamandır neden bu başlık altında bir yazı yazmadığımı inanın ben bile merak ediyorum ama sağolsun ben unutsam dahi siz değerli okuyucularım bana hatırlatıyorsunuz :)

Eeee geceleri binaları bile bu kadar cıvıl cıvıl, ışıklı ışıklı gözüken bu şehrin gece hayatı da aslında bir o kadar renkli sayılır. Tabii ne aradığınız çok önemli.

Bakü'de gece hayatında rol oynayan 3 ana eğlence mekanları mevcuttur bunları özetlemek gerekirse ;

1-) PUB'lar : Genellikle İngiliz, Alman, Hollandalı gibi yabancıların tercih ettikleri bol bol bira içip bilardo oynadıkları, futbol maçlarını takip ettikleri bazen de dans edilen mekanlardır. Bira 3 ila 5 AZN arasında değişir, günün farklı saatlerine göre (happy hours) ekstra indirim almak mümkündür. Son zamanlarda Bakü'de sayıları hızla artmıştır. Targovi çevrelerinde bolca bulunur :)

2-) Orta sınıf gece kulüpleri : Çoğunlukla Türk öğrencilerin, işçilerin hatta bazı patronların bile tercih ettikleri en çok pavyona benzeyen içerisinde sözde (!) eğlenmeye gelmiş kızlarla dolu mekanlardır. Bara girişler mekana ve gününe göre ücretli olabilir. Bu ücret genellikle 5 AZN veya 10 AZN + 1 içki bedava şeklindedir. İçeriye girersiniz karizmanıza göre çeşitli hatunlardan iş alabilirsiniz :) Zaten tanışma faslından sonra büyük ihtimalle ona birşey ısmarlamanızı isteyecektir. E sonuçta o bir bayan onun içkisi de zarif olur :) Bira kolay kolay içmezler içseler de Miller, Heineken, Corona falan içerler ya da Vodka+Enerji, Kokteyl falan... Burada amaç müşteriye içirip bardan prim alabilmektir. Ancak bu kızların Türkiye'deki pavyonlardakinden farkı biraz daha ucuz fiyatlarla dışarıya çıkartılabilmesidir. ( 100-200 USD ) Gideceğiniz bara göre en son tarzda kesintisiz tekno müzikte dinleyebilir, Cengiz Kurtoğlu eşliğinde hatunla dans ederken kendinizi birden Kolbastı oynuyor şekilde de bulabilirsiniz :) Bu sınıf yerlerin fiyatları da aşağı yukarı ;

* Bira : 3-6 AZN
* Çerez : 3 AZN
* Rakı (Duble) : 5 AZN
* Viski : 5 AZN
* Enerji : 5 AZN
* Vodka+Enerji : 8-10 AZN
* Kokteyll : 15-25 AZN

arasında değişmektedir. Son olarak hatırlatmam gereken de şudur ki ; sessiz,sakin, müşterisi az ama kızı bol yerlerden uzak durun yoksa size 2 Bira 1 Çerez karşılığında 500 Dolarlık bir hesap getirebilirler :)

3-) Lüks Gece Kulüpleri : Eğer yanınızda sosyal olarak Azerbaycan'da yüksek düzeyde birisi yoksa (kısaca çok zengin) gitmemeniz gereken kulüplerdir. Zaten genelde de Face Control mantığıyla içeri adam aldıkları için üstünüzdeki elbisenin, aksesuarın değerinden, cep telefonu modelinize, indiğiniz arabaya kadar bakılıpta öyle içeri alınırsınız. Bir öğrencinin veya turistin gitmemesi gereken yerlerden olduğu için daha fazla detay vermiyorum...

Eğer yine de aklınıza takılan bir soru olursa lütfen e-mail adresimize yazmaktan çekinmeyin.

bakudeegitim [ at ] gmail.com