16 Nisan 2008 Çarşamba

Azerbaycanlılar Türkleri Seviyorlar mı ?

Azerbaycan'da üniversite okumaya karar verdiniz.Ancak aklınızda şöyle bir soru var :

- Acaba Azerbaycanlılar Türklere karşı nasıllar ?

El Cevap : Emin olun burada Türkler seviliyor, Türkler sevilmese her arabada müzikleri dinlenilmez, sadece Kurtlar Vadisi'ni ve diğer Türk dizilerini izlemek için evlerine uydu takırmazlardı, Türkçe öğrenmek için çabalamazlardı Azerbaycanlılar.

Bunun dışında iki ülke arasındaki siyasi,ekonomik,askeri ilişkilerin sıcak olması, hemen hemen aynı dili paylaşmamız bizim birbirimize ne kadar yakın bir devlet olduğumuzu gösteriyor.

Kısmet olurda Azerbaycan'a gelirseniz 'biz iki devlet bir milletiz' lafını sıkça duyabilirsiniz.

Ancak her milletin kötüsü olduğu gibi Türklerin de, Azerbaycanlıların da kötüsü olmaktadır.Burada iyiyi kötüyü ayırt etmek tamamen sizin elinizde olan birşey.

Unutmamamız gereken birşey var.Türkler burada sevilmiyorsa o da bizim yüzümüzdendir, seviliyorsa o da bizim yüzümüzdendir.Barda sabahlara kadar içip sonra yollarda naralar atarak dolaşırsanız, Azerbaycanlılara; özellikle Azerbaycanlı hanımlara laf atarsanız ve bunu diğer Azerbaycanlılarda görürse, alt kattaki veya üst kattaki komşunuzu gürültü v.s. şekillerde sık sık rahatsız ederseniz, Türkiye'yi ben yarattım havasında sokaklarda gezerseniz Türkler tabii ki sevilmez.

Bunların hepsini bir Azerbaycanlı Türklere karşı yapsa nasıl Türkiye'de yaşayamayacağı gibi bizlerde Azerbaycanda yapsak bir Türk olarak bizde burada yaşayamayız.Bir bakmışsınız bir gece siz kaybolmuşsunuz ve sizi bir daha bulamamışlar, bir bakmışsınız sınırdışı edilmişsiniz :)

Yukarıda yazdıklarım sizi korkutmasın diyemeyeceğim çünkü eğer bu şekilde bir insansanız inanın değil Azerbaycan'da sizi zaten Türkiye'de yaşatmazlar.

Onun dışında Azerbaycan'da normal belki de 'birazcık' uçuk şekilde öğrenci hayatı yaşarsanız inanın deyim yerindeyse gül gibi geçinip gidersiniz :)

Tekrar hatırlatıyorum her milletin iyisi de kötüsü de vardır, önemli olan bizim kötü insanları ayırt edebilmemiz...

Umarım Allah bizleri hep iyi insanlarla karşılaştırır