21 Mart 2012 Çarşamba

Eurovision 2012 Azerbaycan-Bakü


Eurovision şarkı yarışması kurallarına göre her sene hangi ülke kazandıysa yarışma bir sonraki sene o ülkede yapılacağı için 2011 yılında Düsseldorf'ta Eldar & Nigar ikilisiyle yarışmayı kazanan Azerbaycan 2012 yılında yarışmanın Bakü'de yapılmasına hak kazandırmıştır.

Ancak bazı siyasi ve ekonomik sorunları bahane ederek Ermenistan ve Polonya 2012 Eurovision'dan çekilme kararı almışlardır.

Yarışma için Azerbaycan Cumhuriyeti 450 Milyon Euro'dan fazla parayı gözden çıkartmış durumda.

Yalnızca bu yarışma için "Baku Chrystal Hall" adıyla bir salon inşaatına başlanmış ve inşaatın 31 Mart 2012 tarihinde bitirilmesi taahhüt edilmiştir. Gerçekten bizim de gözlemlediğimiz kadarıyla inşaat çok hızlı bir şekilde, günde 24 saat çalışılarak ilerlemektedir. Salonun 23.00 kişilik olacağı ve VIP salonunun da olacağı bilinenler arasında. İnşaat dünyanın en büyük bayrağının olduğu meydanın önünde denizin üstünde yapılmaktadır.

Bunun dışında Eurovision 2012 için Bakü'de birçok otelin şimdiden rezervasyonları dolma noktasına geldi.

Eurovision 2012 Bakü için Türkiye'den gelecekler ise uçak ve otobüs bileti rezervasyonlarını yavaş yavaş yaptırıyorlar, unutmamanız gereken nokta eğer kendi otomobiliniz ile gelecekseniz mutlaka yolları çok iyi bilen bir rehber şoföre ihtiyacınız olduğu ve karayolu ile Azerbaycan'a giriş yapacak kişilerin vizelerini daha önceden konsolosluklar aracılığıyla almış olmalarıdır.

Eğer sizin bu konular hakkında aklınıza takılan herhangi bir soru veya sorun olursa lütfen bize yazmaktan çekinmeyin.

bakudeegitim [at] gmail [nokta] com